Tuesday 29 May 2012

Пролетни книжни сбирки


Днес се открива „Пролетен базар на книгата 2012”.

Официалното начало на пролетните срещи с книгите и литературата бе в 10.00 ч. на полуетаж „Изток" в Националния дворец на културата. Събитието се провежда в рамките на „Салона на изкуствата". Тазгодишното издание на „Пролетен базар на книгата" включва над 80 издателства. В дните от 29 май до 5 юни, от 10.00 до 20.00 часа, столичани и гости на столицата ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия и да станат част от събитията, включени в културната програма.

За втора поредна година, по покана на Асоциация „Българска книга", в София ще гостува Фъргъл Тобин, президент на Федерацията на европейските издатели, който миналата година откровенно сподели загрижеността на ФЕИ за нивото на неграмотност в България.Тобин е категоричен, че са необходими спешни мерки за преодоляване на кризата в българското книгоиздаване.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с едни oт най-популярните съвременни български писатели. Сред официалните  гости са Вида Огненович, Фъргал Тобин, Хорхе Букай, Наталия Геворкян.

След задължителната информация, каквато има навсякъде в „мрежата”, (влючително и пълната програма на събитията) – искам само да подхвърля една идея...
Идете, докоснете се до атмосферата на себеподобни Четящи, вижте любими автори и навсякъде, където е възможно, провокирайте разговори и дебати за повече книги като мен (е-книги), защото ние наистина сме по-достъпни (като цена), но за съжаление редиците ни са още твърде „рехави”. Един от най-лесните начини грамотността и вкусът към четенето да достигнат до максимална аудитория е финансовата бариера  да бъде преодоляна. Всичко останало звучи лицемерно.


No comments:

Post a Comment