Thursday 8 March 2012

Женски истории

Мили дами, пожелавам ви да носите Празника винаги в себе си, защото там му е мястото –да наднича през очите ви и да бъде споделян.





Традиционно, спомените запазващи моментите, в които ви е празнично се фиксират на лента и снимките се превръщат в нещо като съвременни дневници – с образи вместо думи. Макар названието "фотография" да идва от гръцките думи photos - "светлина" и grapho - "пиша", написаните думи също могат да излъчват светлина. Световно известната създателка на Хари Потър твърди, че най-силната Магия се крие в думите, защото те могат както да нанесат смъртоносни рани, така и да ги лекуват.


В световната литература блестят диамантените умове на стотици жени, които няма как да изброя, но не се сдържам да ви припомня Сафо, сестрите Бронте (Емили, Шарлот и Ан), Пат Баркър, Елизабет Боуен, А. С. Баят, Пенелопе Фитцджерлад, Дорис Лесинг, Айрис Мърдок...
За „магически’’ и езотерични книги ще си бъбрим някой следващ път. Сега имам няколко идеи за отмората след  празничната суетня, които „откраднах” от електронната книжарница на Мтел.

Mary de Morgan - The Necklace of Princess Fiorimonde and Other Stories



  Забавлявайте се до припадък, като деца с Джеймс Тротър, леля Спондж и леля Спайкър... Огромен златен балон… Щипалки, задушени в слуз… Желирани комари… Кайма от ларви… Тръгнете с Джеймс на най-прекрасното и необикновено пътешествие, което можете да си представите.

Бепе Северини  - „ В главата на италианците”

   След като преди време безспорно сте били запленени от "Англичаните" сега можете да се отправите на метафорично, самокритично и най-вече забавно пътуване, което ще разбули загадката защо Италия е „място, което за десет минути може да ни вбеси и въодушеви на не повече от сто метра разстояние”.

Малко захарни страстис Кони Мейсън


   Лорд Грях - най-прословутият женкар на висшето общество. Никоя жена не отблъсква чаровете му. Дамите забравят всяко приличие, щом попаднат в прегръдките му. Нищо не може да спре завоеванията му, освен...

И една покана от Лоръл К. Хамилтън...


 ...да влезете в Свят, в който свръхестествени създания, излезли от митове и легенди, живеят сред хората, а вампирите не са само сеещи смърт чудовища, но и прелъстителни любовници.

О, там има още много и вероятно по-интересни , или по стойностни, но някое и друго бонбонче по празниците е повече от позволено. Всъщност, изборът е изцяло ваш – идете в книжарницата и изберете сами.


Забавлявайте се и весел празник!



No comments:

Post a Comment